S T E E L   D A R T S   -   D U B N I C A   N A D   V Á H O M

DCA SS Cup 2011/12

Vitajte na stránke dcadarts.wbl.sk v sekcii DCA SS Cup 2011/12

Úpravu tohto bloku zahájite dvojklikom...

DCA Sportclub Steel Cup 2011/12 - 7.ročník ligy jednotlivcov

Turnaje jednotlivcov majú v Dubnici nad Váhom dlhoročnú tradíciu, v súčasnej podobe sa táto súťaž hrá už 7. sezónu. Jednotlivé turnaje sa hrávajú v priestoroch Sportclub Baru, na 3 terčoch Unicorn Eclipse Pro. Počas sezóny má každý hráč možnosť odohrať až 8 turnajov, pričom sa do konečného poradia zaráta 5 najlepších výsledkov. Vyvrcholením je potom finálový turnaj TOP 8 za účasti osmičky najúspešnejších hráčov, tradične v jarnom termíne. Obhajcom prvenstva z ročníka 2010/11 je Martin Červeňan.

Konečné poradie súťaže

Ročníka 2011/12 sa zúčastnilo spolu 28 šípkarov. Do finále postúpilo 8 najlepších a záverečný turnaj určil konečné poradie.

Finálový turnaj priniesol niekoľko zaujímavých zvratov. V skupine A začal nedobrým výkonom Martin Červeňan, ktorý najmä vďaka zlyhávaniu na zatváraní takmer nepostúpil do semifinále. Tŕpnuť musel až do záverečného zápasu skupiny. V tom si poistil prvé miesto v skupine Andrej Dohňanský. Dobrú štartovaciu pozíciu v skupine B nevyužil Ľuboš Lutišan, do semifinále nepostúpil a nemohol tak obhájiť minuloročné striebro. Skupinu vyhral bez straty legu suverénny Fratntišek Vranka a o druhé postupové miesto zabojoval Pavol Hromádka. V semifinále však nestačil na A.Dohňanského a v druhom semifinále sa prebudil M.Červeňan, ktorý poslal F.Vranku do zápasu o bronz. Vo finále už Martin Červeňan našiel svoju istotu a jeho súper Andrej Dohňanský po výsledku 4:0 nedostal šancu vziať titul obhajcovi trofeje. Pavol Hromádka zabojoval aj v zápase o 3. miesto a tak František Vranka zostal tentokrát bez medailovej trofeje. Zápas sa skončil výsledkom 3:1.

KONEČNÉ PORADIE SÚŤAŽE PO FINÁLOVOM TURNAJI:

1. Martin Červeňan (Zepelin)
2. Andrej Dohňanský (SC Indians)
3. Pavol Hromádka (Bažanti)
4. František Vranka (Zepelin)

5. Karol Kubáň (Šakali)
6. Ondrej Habánek (Krídla Severu)
7.
Ivan Radimák (Zepelin)
8. Ľuboš Lutišan (SC Indians)

Výsledky turnaja Top 8 - 22.04.2012

Poradie na ďalších miestach na základe poradia po 8 tunajoch.

Konečné poradie po 8 turnajoch - po 15.04.

Doteraz odohrané turnaje

Nasledujúci turnaj Top 8 - 22.04.2012 (nedeľa) - 14:30 h. / Sportclub, Dubnica nad Váhom

Program turnaja Top 8 - 22.04.2012

Turnaj 8 - 15.04.2012 - 18 hráčov

Posledný klasický turnaj v sezóne sa už po piatykrát stal korisťou Martina Červeňana (Zepelin). Do finále sa dostal napriek jednej prehre s O.Habánkom. V ňom si však poradil s tímovým kolegom Ivanom Radimákom 4:1. Bronzové pozície obsadili Karol Kubáň (Šakali) a Pavol Hromádka (Bažanti). Do turnaja nastúpilo 18 hráčov, bingo zaznamenal Karol Kubáň. Už o týždeň sa hrá finálovy Top 8 turnaj - najlepších 8 hráčov sezóny sa stretne v 2 základných skupinách: skupina A - M.Červeňan, A.Dohňanský, I.Radimák, O.Habánek / skupina B - F.Vranka, Ľ.Lutišan, K.Kubáň, P.Hromádka.

Výsledky turnaja č. 8 - APR 2O12                                       

Turnaj 7 - 25.03.2012 - 14 hráčov

Po štvrtýkrát malo finále turnaja dobre známe obsadenie. Stretli sa v ňom lídri súťaže zo Zepelinu, Martin Červeňan a František Vranka. Záverečný súboj skončil výsledkom 4:1 pre M.Červeňana. Bronzový stupienok obsadili Karol Kubáň (Šakali) a Ondrej Habánek (Krídla Severu). Turnaja sa zúčastnilo 14 hráčov, bingo zaznamenali F.Vranka (180) a P.Hromádka (171). Pred záverečným turnajom sa vykryštalizovala finálová osmička, uvidíme, či do nej prenikne ešte niekto iný.

Výsledky turnaja č. 7 - MAR 2O12                                        Priebežné poradie súťaže

Turnaj 6 - 26.02.2012 - 15 hráčov

Ľuboš Lutišan sa konečne dočkal! Od konca minulej sezóny tento hráč SC Indians pozbieral niekoľko druhých miest, ale je výborná forma vyústila do premiérového víťazstva v tejto súťaži. Hoci sa pri postupe do finále nevyhol jednému víťazstvu, súboj najlepších dvoch strhol na svoju stranu v závere a zvíťazil 4:3. Porazený finalista Karol Kubáň (Šakali) zvíťazil podľa komentára doslovne o 1 šípku. Ten odohral famózne strenutie v štvrťfinále, keď po obojstranne veľmi kvalitnom výkone porazil lídra súťaže M.Červeňana 3:2. V turnaji sme zaznamenali 4x bingo, 2 hodil K.Kubáň, po jednom M.Červeňan a bronzový Pavol Hromádka (Bažanti) - jediný premožiteľ Lutišana v turnaji. Spolu s ním sa na 3. mieste umiestnil Andrej Dohňanský (SC Indians). Turnaja sa zúčastnilo 15 hráčov a celkové poradie na postupových priečkach sa po ňom ešte viac vyrovnalo.

Výsledky turnaja č. 6 - FEB 2O12                                        Priebežné poradie súťaže

Turnaj 5 - 29.01.2012 - 20 hráčov

Prvý turnaj v novom roku zaznamenal hojnú účasť, súťažiť prišlo 20 hráčov. Zastúpené boli všetky tímy okrem Šakalov, Dragons, Playboys a Pegas. Už tretie víťazstvo v sezóne zaznamenal Martin Červeňan (Zepelin), ktorý nezaváhal v žiadnom zápase. Keďže tradičného finálového súpera F.Vranku vyradil už vo štvrťfinále, vo finálovom súboji ho čakal tentokrát šípkar podobného mena, Michal Vraník (Bažanti). Ten hral počas celého turnaja výborne (porazil F.Kováča i F.Vranku) a zaslúžene si zahral vo finále, v ktorom však dominoval výsledkom 4:2 jeho skúsenejší súper. Tretie miesto obsadili už tradične spoľahlivo hrajúci Andrej Dohňanský (SC Indians) a ďalšie prekvapenie turnaja, nestarnúci Milan Tomášik (Šikmé VT-16 Šípky). Bingo hodil František Vranka. Po turnaji je zrejmé, že na finálový turnaj sa môže tešiť najlepších 4-5 hráčov priebežného poradia, o ostatné postupové pozície je možné očakávať ešte zaujímavý a vyrovnaný súboj.

Výsledky turnaja č. 5 - JAN 2O12                                       

Turnaj 4 - 18.12.2011 - 16 hráčov

Predvianočná nedeľa vrátila v súťaži jednotlivcov zasa všetko do starých koľají. V turnaji si suverénne počínal znova Martin Červeňan (Zepelin), a rovnako ako v októbri vo finále porazil Františka Vranku (Zepelin) 4:1. Vo skvelej forme hrajúci novembrový víťaz Andrej Dohňanský (SC Indians) obsadil 3. miesto spolu s ďalším hráčom Zepelinu Ivanom Radimákom. Do turnaja sa prihlásilo 16 hráčov. 

Výsledky turnaja č. 4 - DEC 2O11                                     

Turnaj 3 - 27.11.2011 - 14 hráčov

Ak nerátame víťazstvo Milan Dudáša v decembri minulého roka, tak po viac ako 3 rokoch vyhral turnaj jednotlivcov zasa niekto iný ako hráč z tímu Zepelin, či Dragons. Suverénny výkon predviedol Andrej Dohňanský (SC Indians) a zaslúžene si odniesol trofej pre najlepšieho. Vo finále zvíťazil 4:2 nad klubovým spoluhráčom Ľubošom Lutišanom, ktorý si tak pripísal už niekoľké druhé miesto za poslednú dobu. Tretiu priečku obsadili po dobrých výkonoch Ondrej Habánek (Krídla Severu) a Pavol Hromádka (Bažanti). Do turnaja sa prihlásilo 14 hráčov, chýbali hráči tímov Dragons, Playboys a Pegas.

Výsledky turnaja č. 3 - NOV 2O11                                      

Turnaj 2 - 30.10.2011 - 16 hráčov

Poradie najepších hráčov bolo takmer identické ako v prvom turnaji sezóny. Avšak finále tentokrát pre seba rozhodol Martina Červeňana (Zepelin), keď zdolal Františka Vranku (Zepelin) výsledkom 4:1. Bronzovú priečku získali Ivan Radimák (Zepelin) a Ľuboš Lutišan (SC Indians). Turnaja sa zúčastnilo 16 hráčov z tímov Zepelin, SC Indians, Bažanti, Krídla Severu a Šikmé VT-16 Šípky.

Výsledky turnaja č. 2 - OKT 2O11                                       

Turnaj 1 - 18.09.2011 - 13 hráčov

Úvodnom turnaj sezóny vyhral rovnako ako minulý rok František Vranka (Zepelin). Hoci vstúpil do turnaja prehrou, potom už nezaváhal a dovtedy suverénneho tímového rivala Martina Červeňana (Zepelin) porazil vo finále jasným výsledkom 4:0  Bronzovú priečku získali Ľuboš Lutišan (SC Indians) a Ivan Radimák (Zepelin). Potešujúcou je turnajová účasť 3 hráčov tímu Krídla Severu.

Výsledky turnaja č. 1 - SEP 2O11

Pravidlá súťaže

Pravidlá DCA SS Cup 2011/12