S T E E L   D A R T S   -   D U B N I C A   N A D   V Á H O M

DCA SS Cup 2010/11

DCA Sportclub Steel Cup 2010/11 - 6.ročník ligy jednotlivcov

Turnaje jednotlivcov majú v Dubnici nad Váhom dlhoročnú tradíciu, avšak v súčasnej podobe sa táto súťaž hrá už 6. sezónu. Jednotlivé turnaje sa hrávajú v priestoroch Sportclub Baru, na 3 terčoch Unicorn Eclipse Pro. Počas sezóny má každý hráč možnosť odohrať až 8 turnajov, pričom sa do konečného poradia zaráta 5 najlepších výsledkov. Vyvrcholením je potom finálový turnaj TOP 8 za účasti osmičky najúspešnejších hráčov, tradične v májovom termíne.

Konečné poradie súťaže

Ročníka 2010/11 sa zúčastnilo spolu 49 hráčov. Do finále postúpilo 8 najlepších a záverečný turnaj určil konečné poradie.

Prvomájová nedeľa sa niesla v znamení dominancie hráčov Zepelinu. Medzi nich sa dokázal vklíniť iba Ľuboš Lutišan z SC Indians, ktorý potvrdil výbornú formu z posledných dvoch turnajov. Zaslúžene si odnáša striebro, ked podľahol až vo finále ďalšiemu suverénovi turnaja a v zlepšenej forme hraúcemu Martinovi Červeňanovi výsledkom 2:4. V zápase o bronz si poradil Jakub Sedlák s tímovým kolegom Ivan Radimákom. Až za nimi sa umiestnili turnajové jednotka a trojka, F.Vranka a A.Vereš, ktorým dvojnásobné zaváhanie v základných skupinách zahatalo účasť v semifinále.

KONEČNÉ PORADIE SÚŤAŽE PO FINÁLOVOM TURNAJI:

1. Martin Červeňan (Zepelin)
2. Ľuboš Lutišan (SC Indians)
3. Jakub Sedlák (Zepelin)
4. Ivan Radimák (Zepelin)
5. František Vranka (Zepelin)
6. Alexander Vereš (Dragons)
7. Andrej Dohňanský (SC Indians)
8.
Michal Brigáň (SC Indians)

Výsledky turnaja Top 8 - 01.05.2011

Poradie na ďalších miestach na základe poradia po 8 tunajoch.

Konečné poradie po turnaji 8 - po 17.04.

Nasledujúci turnaj Top 8 - 01.05.2011 (nedeľa) - 14:30 h. / Sportclub, Dubnica nad Váhom

Program turnaja Top 8 - 01.05.2011

Doteraz odohrané turnaje

Turnaj 8 - 17.04.2011 - 11 hráčov

Na záverečnom aprílovom turnaji súťaže DCA Sportclub Steel Cup sa zúčastnilo celkovo 11 hráčov. Hráči Hromádka, Lutišan a Dohňanský mali poslednú príležitosť zabojovať o účasť na finálovom turnaji. Napokon sa to podarilo hráčom SC Indians. Podobne ako F.Vranka si už tretie prvenstvo v tejto sezóne si pripísal Martin Červeňan (Zepelin). Do finále sa už druhýkrát po sebe prebojoval Ľuboš Lutišan (SC Indians), M.Červeňan ho síce zdolal hlado 4:0, ale Ľ.Lutišan si vybojoval v posledných 2 turnajoch finálovú miestenku. Podobne sa to podarilo aj Andrejovi Dohňanskému (SC Indians), ktorý sa umiestnil na 3. mieste spolu s Jakubom Sedlákom (Zepelin). Naopak, nedobrým výkonom sa o účasť vo finále pripravili J.Balvon a P.Hromádka.

Výsledky turnaja č. 8 - APR 2011

Turnaj 7 - 27.03.2011 - 10 hráčov

Záverom marca sa uksutočnil 7. turnaj súťaže DCA Sportclub Steel Cup. Do turnaja sa tentokrát prezentovalo len 10 hráčov. V poradí už tretie prvenstvo v tejto sezóne si pripísal suverenným spôsobom František Vranka (Zepelin), keď vo finálovej dráme zdolal Ľuboša Lutišana (SC Indians) výsledkom 4:3. Súperi sa stretli v ten deň dvakrát a Lutišan nedokázal vyzrieť na skúseného Vranku. Tretiu priečku si vybojovali Martin Červeňan (Zepelin) a Ján Balvon (SC Indians).

Výsledky turnaja č. 7 - MAR 2011

Turnaj 6 - 27.02.2011 - 16 hráčov

V poslednú februárovú nedeľu sa uskutočnil už 6. tohtosezónny turnaj DCA Sportclub Steel Cup. Prihlásené mená sľubovali vysokú kvalitu. V turnaji napokon dominovali hráči tímov Zepelin a Šakali. Druhé prvenstvo v tejto sezóne si odniesol František Vranka (Zepelin), ktorý vo finále prevýšil výborne hrajúceho Branislava Blaška (Šakali) pomerom 4:1. Bronzový stupienok obsadili Róbert Meliš (Šakali) a Martin Červeňan (Zepelin). Príjemným prekvapením turnaja boli výsledky Martina Mosorjaka (Ladce)

Výsledky turnaja č. 6 - FEB 2011

Turnaj 5 - 30.01.2011 - 15 hráčov

V piatej edícií súťaže si najúspešnejšie počínal Martin Červeňan (Zepelin), ktorý v celom turnaji nenašiel premožiteľa. Tento rok si odniesol už druhé víťazstvo, keď vo finále zdolal tímového kolegu Františka Vranku (Zepelin) výsledkom 4:2. Pred bránami finále po veľmi vyrovnaných semifinálových bojoch zostali Andrej Dohňanský (SC Indians) a Alexander Vereš (Dragons).

Výsledky turnaja č. 5 - JAN 2011

Turnaj 4 - 26.12.2010 - 38 hráčov

Štvrtého turnaja sa zúčastnilo aj vďaka plagátovo-internetovej propagácii rekordný počet šípkarov. Bohatá účasť milo prekvapila, avšak trošku zaskočila. Treba priznať, že systém turnaja bol pripravený na oveľa menší počet hráčov (zvyčajné 3 terče a začiatok o 14:30), ale napokon sa všetko podarilo zimprovizovať tak, aby sa turnaj odohral na kvalitnej súťažnej úrovni. Hral sa tentokrát klasický obojstranný pavúk, pričom finále bolo napokon na programe až po 22:00 h. V ňom sa stretli suverénny víťaz Milan Dudáš (DC ToiToi BA / Martin - slovenský top-šípkar v priebehu turnaja stratil len 2 legy) a 18-ročná domáca hviezda Jakub Sedlák (Zepelin / Tr.Teplice). Ten najskôr podľahol v A-časti pavúka Matejovi Chládeckému (DC Žilina), aby mu vzápätí uštedril prehru v B-finále a odsunul ho tak na 3. priečku. Na štvrtom mieste sa umiestnil Patrik Pápež (Dragons / Visolaje). Za neskoršie finálové boje sa najlepším ospravedlňujeme a zároveň ďakujeme za ich trpezlivosť.

Výsledky turnaja č. 4 - DEC 2010

Turnaj 3 - 28.11.2010 - 12 hráčov

V treťom vydaní tohtoročnej súťaže jasne dominoval Alexander Vereš (Dragons). Zvíťazil vo všetkých zápasoch, a aj vo finále presvedčivo zdolal Michala Brigáňa (SC Indians). Na 3.-4. mieste sa umiestnili Ján Balvon (SC Indians) a František Vranka (SC Indians).

Výsledky turnaja č. 3 - NOV 2010

Turnaj 2 - 24.10.2010 - 11 hráčov

Po druhýkrát sa v tejto sezóne stretli šípkari o body a víťazný pohár si vybojoval takmer po roku Martin Červeňan (Zepelin). Do play-off síce postpil z opráv, ale potom už bol naladený na víťaznú vlnu. Vo jednoznačnom finále si to odniesol Daniel Hochel (Bažanti) - príjemné prekvapenie turnaja. Za finalistami sa umiestnili hráči tímu SC Indians Michal Brigáň a Ján Balvon.

Výsledky turnaja č. 2 - OKT 2010

Turnaj 1 - 26.09.2010 - 11 hráčov

V úvodnom podujatí sezóny si víťazstvo jednoznačným spôsobom zabezpečil František Vranka (Zepelin), ktorý vo finále porazil svojho tímového kolegu Ivana Radimáka. Bronzovú priečku získali hráči Pavol Hromádka (Bažanti) a Andrej Dohňanský (SC Indians).

Výsledky turnaja č. 1 - SEP 2O10